وباکا

آموزش تخصصی برنامه نویسی وب

در بخش اول اضافه کردن پوسته و تنظیمات آن را در پانل مدیریت وردپرس آموزش دادیم. در این بخش به توضیح پوشه ی پوسته و فایل های داخل آن می پردازیم.

در وردپرس می توان چند پوسته نصب داشت و در هر زمان یکی از پوسته ها فعال بوده و برای نمایش سایت از آنها استفاده می شود. برای هر کدام از پوسته ها یک زیرپوشه در مسیر زیر قرار دارد.

wordpress/wp-content/themes

توجه کنید که فایل های فشرده مربوط به پوسته ها که به وردپرس اضافه می شوند، حاوی یک پوشه هستند و هنگام اضافه کردن پوسته جدید در پانل مدیریت وردپرس و آپلود فایل فشرده پوسته، وردپرس فایل را در این مسیر باز کرده و پوشه ای ایجاد می کند، بصورت دستی هم می توان پوشه پوسته را در این مسیر کپی کنیم.

گفته شد هر پوسته دارای یک پوشه در مسیر wp-content/themes است ، این پوشه می تواند دارای چندین فایل و زیرپوشه باشد. فایل های اصلی داخل این پوشه دارای اسامی مشخص هستند و هر کدام برای نمایش بخشی از سایت استفاده می شوند. استفاده از چند فایل مجزا برای پوسته باعث راحت تر شدن طراحی و انعطاف پذیری بیشتر می شود.

در جدول زیر فایل های اصلی و کاربرد آنها برای هر پوسته وردپرس نشان داده شده است:

نام فایل های اصلی کاربرد
header.php قالب قسمت هدر سایت
footer.php قالب قسمت فوتر سایت شامل کپی رایت و..
index.php قالب صفحه اصلی سایت برای نمایش لیست نوشته ها
sidebar.php قالب ستون کناری سایت ، البته اگر پوسته دارای 2 ستون کناری یعنی چپ و راست بود دوفایل right-sidebar.php و left-sidebar.php ایجاد می کنند.
single.php قالب صفحه نمایش یک مطلب
style.css فایل CSS حاوی تنظیمات استایل شیت
home.php قالب صفحه اول سایت
front-page.php قالب صفحه اول سایت
page.php قالب صفحه نمایش یک برگه
comments.php قالب برای نمایش دیدگاه ها
loop.php قالب مطالبی که در صفحه single.php و page.php قرار می گیرند.
search.php قالب صفحه نتایج جستجو
searchform.php کدهای فرم جستجو
archive.php قالب صفحه آرشیو مطالب
404.php قالب صفحه خطای 404 (Not Found)
functions.php توابع پوسته، دراصل با استفاده از این فایل می توان امکانات بیشتری برای پوسته ایجاد کرد. که پر استفاده ترین امکان نیز ، پشتیبانی از ابزارک هاست.

وردپرس هنگام نمایش سایت بررسی می کند، هر کدام از صفحات فوق که وجود داشت اجرا می کند و گرنه از فایل دیگری به جای آن استفاده می کند. در نتیجه وجود همه این فایل ها برای هر پوسته لازم نیست، بعنوان مثال یک پوسته در ساده ترین شکل می تواند دارای تنها دو فایل index.php و style.css باشد، هر چه فایل های بیشتری در پوسته ایجاد کنیم، امکان سفارشی تر کردن پوسته بیشتر می شود.

ساخت پوسته وردپرس - فایل های پوسته وردپرس

ترتیب بررسی فایل های پوسته و استفاده  از  فایل های دیگر به جای آنها مطابق با شکل فوقاست . همان طور که دیده می شود پس از بررسی وجود همه فایل های بالاخره فایل index.php بررسی می شود و این فایل به تنهایی می تواند بجای همه فایل های دیگر بکار رود.

فایل هایی مثل header.php ، sidebar.php و … نیز به تنهایی استفاده نمی شوند بلکه از داخل فایل های دیگر مثل index.php ضمیمه شده و اجرا می شوند.

در جلسه بعد اولین پوسته وردپرس را ایجاد خواهیم کرد…

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب