وباکا

آموزش تخصصی برنامه نویسی وب

دریم ویور یک نرم افزار قدرتمند برای طراحی و کدنویسی صفحات وب است که هم در کدنویسی و رفع اشکالات برنامه به برنامه نویس کمک می کند و هم به صورت دیداری (WYSIWYG) امکان طراحی و تولید دستورات به صورت خودکار را فراهم می نماید. دارای نسخه های مختلفی است و آخرین نسخه آن CCمی باشد که در سال 2014 ارائه شده است. در ادامه به بررسی مهمترین فعالیت ها در محیط دریم ویور می پردازیم:

1-مدیریت سایتها

یک سایت مجموعه ای از صفحات وب و فایلهای مربوط به آنها است .اگر طراحی صفحات وب در قالب یک سایت انجام شود، امکان استفاده از تمام قابلیت های DreamWeaver  فراهم می گردد.با استفاده از منوی Site گزینه Manage Siteمی توان سایتها را مدیریت کرد. در کادر باز شده امکانات زیر وجود دارد:

ایجاد سایت – برای ایجاد سایت باید حداقل نام سایت و پوشه ای برای نگهداری فایلهای سایت تعیین شود.

ویرایش سایت

  • تکثیر سایت (Duplicate)  – ایجاد کپی از سایت موجود
  • برداشتن سایت – حذف سایت از لیست سایت های دریم ویور
  • صدور سایت (Export) – صدور سایت بصورت یک فایل

ورود سایت (Import) – ورود سایت از روی فایل

Export سایت را به صورت یک فایل خاص صادر می کند و می توان این فایل را در جاهای دیگر Import کرد. لازم بذکر است که امکان برقرار کردن ارتباط سایت با سایت را دور روی سرور میزبانی و نیز سرور تست وجود دارد. این سرورها را در صفحه Servers از کادر تنظیمات سایت تعیین می کنیم

2-مدیریت اجزای سایت

با باز کردن یک سایت در پانل Files می توانیم فایل ها و پوشه های سایت را مدیریت کنیم یعنی آنها را ایجاد، تغییر نام، کپی، انتقال و یا حذف کنیم . با کلیک راست در این پانل، روی یک فایل یا روی یک پوشه، امکاناتی در منوی میانبر فراهم می شود از جمله ایجاد فایل یا پوشه و یا گزینه های گروه Edit برای کپی، تکثیر و حذف.

در بالای پانل Files از لیست بازشو می توان یکی از موارد زیر را تعیین کرد:

Local view:نمایش نسخه محلی سایت

Remote Server : نمایش نسخه راه دور سایت (روی سرور میزبانی وب)

Testing server : نمایش نسخه سایت موجو در سرور تست ( معمولا فهرست ریشه مجازی وب روی سیستم خود ما)

می توان تنظیماتی انجام داد که هرگونه تغییری بر روی هر کدام از نسخه های سایت بطور خودکار روی نسخه های دیگر هم اعمال شود.(برای این کار ممکن است نیاز به ارتباط با اینترنت باشد). همچنین می توان با اجرای گزنه synchronize… از منوی سایت هم نسخه های سایت را همزمان کرد.

3-طراحی صفحات

برای اضافه کردن اشیاء به صفحه:  از نوار ابزار درج استفاده می کنیم که ابزارها را به صورت گروه بندی شده در اختیار می گذارد و هم می توان از منوی Insert برای درج هر شئ استفاده کرد.

برای یک انتخاب موضوع: می توانیم از نوار انتخاب تگ در پایین صفحه استفاده کنیم یا روی شیء مورد نظر کلیک کرده و یا روی ناحیه مورد نظر دراگ کنیم. در نوارانتخاب تگ ابزارهای دیگری هم قرار دارد از جمله دکمه تغییر بزرگنمایی .

برای تنظیمات تگ ها: با انتخاب یک شیء (تگ)، در پنجره properties می توان تنظیمات زیادی روی آن انجام داد، تنظیماتی مثل :

عرض (W) ، ارتفاع (H) ، ترازبندی افقی (Horz) ، ترازبندی عمودی (Vert) ، تصویر و رنگ پس زمینه (Bg) ، رنگ کادر (Border)، ترازبندی (Align)، آدرس پیوند (Link) ، کلاس استایل شیت (Class)

علاوه براین با کلیک راست کردن روی یک شیء از منوی میانبر میتوان با اجرای گزینه های آن تنظیمات مختلفی به عنوان مثال کارهای مختلفی مانند درج و حذف ستون ، ادغام و شکستن سلولها انجام داد.

4-کار با استایل شیت ها

DW از استایل شیت ها به خوبی پشتیبانی می کند و یک پانل با نامCSS  برای مدیریت استایل دارد که می توان

در آن قواعد را اضافه،ویرایش و یا حذف کرد.

برای ایجاد یک قاعده : در پانل CSS کلیک راست کرده و گزینهNew را اجرا می کنیم، در کادر بازشده باید نوع قاعده را تعیین کنیم که می تواند کلاس، تگ یا id باشد،

سپس نام انتخاب گر را می نویسیم و تعیین می کنیم که قاعده در یک فایل خارجی قرار می گیرد یا در داخل صفحه، سپس در کادر بعدی باز شده تنظیمات موردنظر

راانجام می ده یم تا DW خاصیت های مناسب را خودش بنویسد.

 

تنظیمات به صورت طبقه بندی شده هستند و عبارتند از :

Type : تنظیمات مربوط به متن (نام قلم، اندازه، رنگ متن و ارتفاع خطوط)

Background : تنظیمات پس زمینه (رنگ یا تصویر پس زمینه و نحوه تکرار و موقعیت آن )

Block : ترازبندی افقی و عمودی متن و …

Box : عرض و ارتفاع ، حاشیه ها و تورفتگی ها از هر طرف و محل قرارگرفتن شیء

Border : نوع کادر، سبک و رنگ آن برای چهار طرف

List : تنظیمات لیست ها از جمله علامت یا نوع شماره گذاری

با اضافه کردن قواعد استایل شیت می توان در پنجره Properties از بخش class یا ID استفاده کرد. برای ضمیمه کردن یک فایل استایل شیت خارجی به صفحه وب در پانل CSS کلایک راست کرده و گزینه Attach style sheet را اجرا کرده و فایل مورد نظر را انتخاب می کنیم.

5-طرح بندی صفحه

برای طرح بندی صفحه می توان از روش های زیر استفاده کرد.

table

div

frameset

استفاده از جدول و فریم ست قدیمی شده و خیلی کم استفاده می شوند. با استفاده از div و استایل شیت می توان صفحات را لایه بندی کرد و در لایه های روی هم قرار گرفته، طراحی ها را انجام داده و بعداً با کدنویسی به زبانهایی مثل جاوا اسکریپت، لایه ها را مخفی یا نمایش داده و یا آنها را در صفحه جابجا کرده و به آنها جلوه های ویژه مثل محو شدن داد.

6-تنظیمات کلی صفحه

با استفاده از منوی modify گزینه page properties می توان تنظیمات زیر را روی صفحه انجام داد.

این تنظیمات به چند دسته گروه‌بندی شده اند:

Appearance : قلم ، اندازه و رنگ متن به پیش فرض صفحه، رنگ و تصویر پس زمینه و نحوه تکرار آن و حاشیه های صفحه

Links :قلم ، اندازه، رنگ و نوع خط زیر پیوندها

Headings: تنظیمات قلم و اندازه برای تیترهای 1 تا 6

Title/Encoding: عنوان صفحه و نحوه کدگذاری صفحه مخصوصاً برای صفحاتی که دارای اطلاعات فارسی هستند که توصیه می شود کدگذاری آنها بصورت

Unicode(UTF8) تعیین شود .

Tracing Image: تعیین تصویر الگوی طراحی برای کمک به طراحی صفحه .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب